Genezen van kanker

Home | Verhalen | Genezen van kanker

Deze zondag, Tweede Kerstdag, het prachtige verhaal van de broers Dick en Heinz. Ze getuigen over Dick’s genezing van uitgezaaide kanker.

Heinz: “Ik was in de kerk in Nunspeet toen God heel duidelijk tot mij sprak: na de dienst ga je na je broer, leg hem de handen op en bidt genezing uit over hem in Jezus naam.” Dick kan zich het moment nog goed herinneren dat zijn broer zijn handen op het gezwel legde.

Dick: “Ik voelde een trilling en een warmte door mijn lichaam en ik wist dat ik genezen was.”

In het ziekenhuis staan de artsen voor een groot raadsel. Na meerdere onderzoeken in verschillende ziekenhuizen moeten de artsen toegeven dat er alleen een uitzaaiing te zien is en dat een simpele operatie voldoet. Sinds die tijd staat Dick onder toezicht van het hoofd van de KNO afdeling in het UMCU. Hij is een ‘uitzonderlijk geval’.

Heinz vind het nog steeds bijzonder hoe zijn broer heilig geloofde dat hij genezen was. “Wat ik bijzonder vind is dat Dick vanaf het moment dat we samen hebben gebeden, ook heeft gezegd: ik ben genezen. Als je zoiets meemaakt verander je. Dick zei: wat mij is overkomen, daar wil ik over vertellen, en ik wil er zijn voor mijn medemens.”