“Ik vond rust bij God”

Home | Verhalen | “Ik vond rust bij God”

Ze was 21 jaar getrouwd met Dirk, de liefde van haar leven en vader van haar kinderen. Jaren met enorme hoogtepunten, maar ook dieptepunten. “En die dieptepunten werden steeds dieper,” zegt Marie-Jeanne in haar indrukwekkende getuigenis.

“Dirk zat voor ons trouwen bij de militaire intelligentie in Zuid-Afrika. Wat hij daar heeft gezien heeft hem getekend voor het leven; genocide, kindsoldaten, wapen- en drugshandel. Uiteindelijk verloor hij steeds meer grip op de realiteit en kreeg hij waanideeën. Hij heeft zelfs meerder keren een aanslag op mijn leven gepleegd.”

Marie-Jeanne moet een periode zelfs onderduiken. Op een dag komt het nieuws dat Dirk een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Marie-Jeanne: “Ik voelde verdriet om wat er geroofd was….hij was mijn levensmaatje.”

Hoe heeft Marie-Jeanne haar leven weer kunnen oppakken? En hoe heeft ze God ervaren in deze heftige periode van haar leven?