Hoopvolle toekomst

Home | Verhalen | Hoopvolle toekomst

De afgelopen 25 jaar heeft Ico in zijn werk als begeleider van verslaafden heel veel mensen moed ingesproken. Ico: “Ik zeg altijd: al ben je mishandeld, al ben je misbruikt, het verleden hoeft niet je toekomst te bepalen.”

Ico, vader van vijf kinderen, spreekt uit eigen ervaring. In deze video vertelt hij over de moeilijkheden die hem richting de drugs en alcohol duwden. Als kind wordt hij door zijn dronken vader mishandelt en door zijn oudere broer misbruikt. Op zijn 15e vlucht hij naar Amsterdam, waar hij al snel verslaafd raakt.

Dat hij er nog is, vindt de 59 jarige Ico een wonder. “De duivel wilde mij van mijn leven roven, maar uiteindelijk is God in mijn leven gekomen. Hij heeft het kwade uit mijn leven gebruikt ten goede, om mensen te helpen.”

Hoe vond Ico een hoopvolle toekomst?