Depressie in lockdown

Home | Verhalen | Depressie in lockdown

Ali ging door een donkere periode tijdens lockdown. De voorganger van een kerk uit het Engelse Bournemouth (UK) merkte ineens dat haar emoties op slot zaten en dat ze geen behoefte meer had aan bidden en bijbellezen.

In deze video vertelt ze dat ze donkere gedachten had, iets waarvoor ze zich schaamde als leider van een kerk. “Ik dacht, wat zullen mensen wel niet van mij denken als ze wisten hoe het met mij ging.”

Op een dag krijgt ze een belangrijke sleutel aangereikt als ze het uitroept naar God. “Ik zei: wat is er met mij aan hand? Toen zei de Heilige Geest: dit is rouw en verdriet. En ik begreep ineens dat ik dingen niet had verwerkt. Zo had ik mijn ouders verloren in de jaren ervoor, en tijdens lockdown verloor ik mijn bedrijf en was de kerk ook niet meer wat het was.”

In deze video vertelt Ali over de liefde van God die haar hart heeft genezen. “God hield van mij, midden in mijn donkerste tijd.”